Välkommen att höra av dig om du har några frågor eller funderingar.

Vi utför permanent hårborttagning/hårreducering på de flesta ställen på kroppen. 

Metoden bygger på att ett intensivt pulserande ljus (IPL) skickas ut som en ljusblixt. Detta ljus dras till mörkt pigment i hårstråna och förs ner till hårroten som då värms upp och dör. 
På området som ska behandlas läggs först en gel och sedan skickas ljusblixtarna ut. Själva blixtarna är mycket snabba och beroende på hur stort område som ska behandlas så tar det totalt alltifrån några minuter upp till någon timma.

Hur många behandlingar behövs?

Detta är olika från person till person. Det är vanligt att man får göra mellan 4-8 behandlingar för att få ett bra resultat. Dock finns det undantag där det kan krävas både fler och färre behandlingar. Hårsäckarna har olika växtfaser och det är bara 20-30 procent av alla hårstrån som är i växtfas samtidigt. IPL-ljuset kan bara påverka hårsäckar som innehåller hår därför måste man vänta en period mellan varje behandling för att nya växtfaser ska hinna starta. Efter tre-fem behandlingar har oftast 70 procent av hårväxten försvunnit och efter sex-åtta behandlingar 95 procent. Dock är det individuella variationer beroende av bland annat hårstrånas färg och tjocklek, din hudfärg, arvsanlag, hormoner, ålder m.m. Tidigare behandling med plockning och vaxning kan också påverka.

Vilka områden kan behandlas?

De flesta ställen går bra att behandla dock med några undantag. Vi utför inte hårborttagning på huvudet (ifall man vill ha hår framöver), ögonbryn (ifall man ångrar sig) eller hela genitala partier (då hårväxt i underlivet har medicinsk betydelse, dock utför vi hårborttagning på den så kallade bikinilinjen).

Gör behandlingen ont?

Det är väldigt individuellt hur vi upplever smärta men de flesta tycker att behandlingen går bra. Tycker man att det är lite obehagligt går det bra att ta 2 st Alvedon innan för den som så önskar. Ljusblixtarna är mycket korta och brukar kännas som en snabb snärt/litet stick i huden. Man kan ha viss värmekänsla en stund efter behandlingen men det brukar inte upplevas som något smärtsamt efteråt. 

Vilket resultat kan jag förvänta mig?

Innan vi startar en behandling har vi alltid en noggrann konsultationsträff med dig. I samband med denna får du all information om behandlingen och vi tittar på hur resultatet kan tänkas bli för just dig. De allra flesta får ett mycket gott resultat av behandlingen. 

Kan jag behandlas?

Resultatet av behandlingen blir bättre ju mörkare och grövre hårstrån och ju ljusare hud man har. Det är svårare att behandla mörkhyade personer i och med att mörkare hud absorberar en del av ljuset vilket ökar risken för brännskador på huden. Men även något mörkare personer kan få ett bra resultat av behandlingen då vi justerar maskinens pulstid. Om håret är helt ljust eller grått så uppnås inget permanent resultat. I de fallen kommer hårväxten tillbaka efter några månader om den alls svarar på behandlingen. Men behandlar man 2-3 gånger per år så kan detta hålla de ljusare håren borta (om de skulle försvinna i samband med behandling), dock avråder vi behandling vid ljus hårväxt. Vid vissa sjukdomstillstånd och viss medicinering ska man inte genomgå behandlingen. 

Vi har alltid en konsultation innan behandlingen påbörjas.

Är behandlingen permanent?

I de flesta fall är behandlingen permanent. I studier med uppföljning på upp till 2 år efter avslutad behandling har man sett att resultaten är permanenta. Det är tillräckligt lång observationstid även för hudområden med lång växtcykel (till exempel benen). Detta resultat gäller dock inte hormonellt betingat ökad hårväxt och det finns även vissa variationer mellan olika personer.

Att tänka på

  • Undvik solning, alternativt använd hög solskyddsfaktor, minst 4 veckor innan samt 4 veckor efter en behandling. 
  • Vid behandlingstillfället ska hårstråna vara cirka 1-2 mm långa. För de flesta är det lagom att raka/klippa området 1-3 dagar innan behandlingen ska utföras. 
  • Vaxa, plocka eller tråda ej på området under minst 4 veckor innan behandlingen. Rakning och klippning går bra.  

Följ oss gärna på Facebook!