Välkommen att höra av dig om du har några frågor eller funderingar.

Håravfall

Vanligaste formen av håravfall hos män är androgen alopeci vilken oftast är ärftlig. Den börjar ofta redan i 20-30 års åldern och först vanligtvis vid tinningarna. Orsaken är en genetiskt hög känslighet för det manliga hormonet DHT (dihydrotestosteron) som får hårsäckarna att krympa så mycket att nya hårstrån inte kan komma fram längre.
Håravfall kan även bero på sjukdomar, bristtillstånd eller medicinering men är då oftast övergående.
Håravfall hos kvinnor innebär oftast mer en uttunning av håret.

PRP

PRP  betyder Platelet Rich Plasma. Metoden går ut på att man använder trombocyterna (blodplättarna) i det egna blodet för aktivera celler att dela sig och öka celltillväxten. PRP kan också aktivera stamceller som då kan öka sin produktion av just hårceller. PRP stimulerar också nybildning av blodkärl och kollagen. PRP bromsar fortsatt håravfall och förstärker det befintliga håret och de svagare hårsäckarna så att de börjar bilda bättre hår igen.

Det finns många studier som visar effekten av PRP på ökad hårtillväxt. Man har även i studier jämförp PRP med minoxidil (Rogaine) där man sett att PRP är mer effektivt. 

Så här går det till

Venblod tas ur ett kärl vanligen i armvecket på samma sätt som när man tar ett vanligt blodprov. Rören centrifugeras så att blodplasman som innehåller trombocyterna separeras från de röda blodkropparna. Plasman med trombocyter förs över i en spruta och injiceras sedan punktvis på de områden i hårbotten som ska behandlas. 

När behandlingen påbörjas behövs vanligen 3 behandlingar med en månad mellan varje behandling. Därefter behövs oftast en behandling varje år för att underhålla resultatet.

Man märker ofta att håravfallet avtar efter 1-2 behandlingar och hårbotten blir mindre irriterad. Effekten på hårsäcken med ökad hårtillväxt sker succesivt och brukar märkas först någon månad efter den tredje behandlingen.

Pris

  • 3 500:- per behandling 

Följ oss gärna på Facebook!