Vi kan reducera flera typer av ärr, till exempel efter acne, brännskada eller operation.

Framförallt använder vi oss av DeepFX eller TotalFX som är en behandling med fraktionerad koldioxidlaser som stimulerar nybildning av kollagen som huden är uppbyggd av. Beroende på hur ärren ser ut och hur de sitter har vi även andra lösningar. Vissa ärr kan man skära bort, andra kan behandlas med fillers. Ibland kombineras flera metoder för att få bästa möjliga resultat.

Vad är Deep FX?

DeepFX är en fraktionerad laserbehandling för behandling av djupa rynkor och ärr som ger fantastiska resultat med minimal återhämtningstid.

DeepFX behandlar endast en liten del av hudens yta och lämnar områden av orörd hud som fungerar som ett stöd i läkningsprocessen. Varje laserpuls tar bort en smal kolumn med vävnad samtidigt som omgivande hud värms upp. Denna djupa uppvärmning skapar en omedelbar kollagensammandragning som fungerar mjukgörande, jämnar ut rynkor och ärr samt ger huden en förbättrad struktur.
Tekniken använder sig av fraktionerade CO2-laserstrålar för att nå de djupare lagren i huden. Detta stimulerar en mängd läkningsprocesser som regenererar ny vävnad och nytt kollagen över hela behandlingsområdet.

Vem kan behandlas med DeepFX? 

DeepFX är säkert för de flesta människor, men bör inte användas om du har tagit Isotretinoin de senaste 12 månaderna. DeepFX bör heller inte användas om du har en historia av keloidbildning, dålig sårläkning eller visar på överdriven eller ovanligt långvarig erytem (rodnad av huden) eller hyperpigmentering.

Fördelar

  • Ger resultat efter en enda behandling
  • Minimal återhämtningstid
  • Förbättrar rynkor, ärr och veck
  • Förbättrar hudton och textur
  • Stimulerar bildningen av kollagen samt jämnar ut huden

    DeepFX kan kombineras med ActiveFX och kallas då TotalFX

Total FX

DeepFX använder en mycket smal laserstråle för att ta bort kolumner av vävnad djupt nere i hudlagren. Kroppen läker därefter huden, vilket stimulerar kollagentillväxten som i sin tur förbättrar utseendet av rynkor, ärr och fina linjer.

ActiveFX använder en större laser för att behandla det övre lagret av huden. Denna behandling tar bort oönskad pigmentering samt förbättrar fina linjer och hudens struktur.

En behandling med TotalFX stimulerar kollagentillväxten i upp till sex månader - en tillväxt som kan förbättra utseendet på ärr.

Brännskador

Ärr

Brännskador

Följ oss gärna på Facebook!