Vi utför hudförbättring med både laser och IPL

Vad som passar bäst för just dig beror främst på vad det är du önskar få ut av behandlingen. Vi behandlar de flesta områden som exempelvis ansikte, hals, dekolletage och händer.
Med åren förlorar huden kollagen vilket leder till mindre elasticitet och spänst vilket resulterar i rynkor och slapp hud. Solning och rökning är två faktorer som skyndar på processen. Andra orsaker till att vilja göra en hudförbättring kan exempelvis vara pigmentfläckar, flammighet, ytliga kärl, porer eller att man bara vill ha en tjockare och bättre hud med jämnare färg. 

Fraktionerad koldioxidlaser 

Använder vi främst om du önskar få en huduppstramning i samband med hudförbättringen. Detta är en mer kraftfull behandling och du kan läsa mer om denna under fliken "Huduppstramning" i menyn. 

IPL-behandling (intensivt pulserande ljus)

En IPL-behandling bygger på att mycket snabba ljusblixtar passerar huden, utan att skada denna, och absorberas i underliggande vävnad. Detta stimulerar till en nybildning av kollagen, blekning av pigmenteringar samt reducering av ytliga blodkärl. Vanligtvis görs en behandlingsserie om 4-5 behandlingar med cirka 4 veckors mellanrum. Det går naturligtvis bra att endast göra en eller ett par behandlingar för den som tycker att detta har tillräcklig effekt. Studier visar att resultaten efter en serie IPL-behandlingar finns kvar efter 5 år men de flesta vill göra någon underhållsbehandling ungefär en gång per år, vilket vi också brukar rekommendera. 
IPL lämpar sig väl även för yngre personer som kanske endast vill ha en jämnare och bättre hudton med mer lyster. 

Vid behandlingen stryks en gel på huden, ingen bedövning behövs. Ljusblixtarna brukar kännas som korta små stick och många upplever en lätt hettande känsla. Efteråt kan man ha en lätt rodnad, svullnad och viss värmekänsla. Detta försvinner vanligtvis under första timmarna. Pigmentförändringarna mörknar ofta lite innan de försvinner. 

Att tänka på

  • Undvik solning eller använd hög solskyddsfaktor 4 veckor innan och 4 veckor efter behandlingstillfället. Denna behandling lämpar sig mycket bra att påbörja under hösten/vintern.
  • Efter behandlingen är det bra om huden får "vila lite", undvik starka hudkrämer, peelingar och andra ansiktsbehandlingar några dagar efteråt. Klia inte heller på området. 
  • Vid behandlingstillfället ska huden vara ren, torr och osminkad. 


Följ oss gärna på Facebook!