Med Ultrapuls lasern kan man effektivt behandla solskadad hud. 

Den ger en hudföryngring och man får ny hud med mindre rynkor/ojämnheter och färre solskador eftersom man åstadkommit en nybildning av hudens ytlager men även kollagen och elastin som ger huden ett ungdomligare utseende. Man kan behandla hela ansiktet eller vissa områden. Fraktonerad laser innebär att laserljuset gör en stor mängd små hål i huden. Det kan ske på ett par olika vis beroende på vilket resultat man önskar.

ActiveFX

ActiveFX är en perfekt behandlingsalternativ om du:

 • Har en hektisk livsstil eller inte kan vara borta från arbetet under en längre tid
 • Vill ha märkbara resultat med minimal återhämtningstid
 • Vill behandla pigmentförändringar, fina linjer och rynkor

  ActiveFX ger en märkbar effekt på huden:
 • Ger upphov till omedelbar kollagensammandragning
 • Minskar rynkor och fina linjer samt mjukar upp djupare rynkor i pannan
 • Förbättrar märkbart hudton och textur
 • Stimulerar ny kollagenbildning samt jämnar ut huden

Hur fungerar ActiveFX?

ActiveFX använder laserljus med hög energi för att interagera med hudens yta. Den höga energin gör att det övre skiktet på huden lossnar och ett lager med ny hud med bättre färg och konsistens återbildas. Laserstrålen appliceras i ett fraktionerat mönster vilket lämnar mellanrum med orörd hud. Denna teknik gör att läkningsprocessen går betydligt snabbare, vilket i sin tur göra att du kan återgå till normala aktiviteter tidigare.

Resultat

Vad kan du förvänta dig efter behandlingen?

Efter din ActiveFX behandling uppstår rodnad på huden och du kan känna värme, liknande solbränna. Du kan köra hem direkt efter ingreppet. Med hjälp av en milt rengörande och återfuktande behandling börjar din hud flagna inom 2 dagar. Efter ca 4-7 dagar kan du bära smink. Rodnaden försvinner normalt efter ca en vecka.

De flesta effekter av behandlingen blir synliga direkt medan andra, såsom ny kollagenbildning, byggs upp gradvis och resulterar i fortsatt utjämning efter hand. För de flesta människor fortsätter därför resultatet att förbättras upp till sex månader efter behandlingen.

Rynkor och pigmentförändringar

Deep FX

DeepFX är en fraktionerad laserbehandling, för behandling av djupa rynkor och ärr, som ger bra resultat med minimal återhämtningstid.

DeepFX används vanligtvis i ansiktet, runt läpparna, runt ögonen, i nacken, på övre delen av bröstkorgen, händer och armar.

Fördelar med DeepFX 

 • Ger resultat efter en enda behandling
 • Minimal återhämtningstid 
 • Förbättrar rynkor, ärr och veck
 • Förbättrar hudton och textur
 • Stimulerar bildningen av kollagen samt jämnar ut huden

Hur fungerar Deep FX?

DeepFX behandlar endast en liten del av hudens yta och lämnar områden av orörd hud som fungerar som ett stöd i läkningsprocessen. Varje laserpuls tar bort en smal kolumn med vävnad samtidigt som omgivande hud värms upp. Denna djupa uppvärmning skapar en omedelbar kollagensammandragning som fungerar mjukgörande, jämnar ut rynkor och ärr samt ger huden en förbättrad struktur.

Tekniken använder sig av fraktionerade CO2-laserstrålar för att nå de djupare lagren i huden. Detta stimulerar en mängd läkningsprocesser som regenererar ny vävnad och nytt kollagen över hela behandlingsområdet.

Hur är behandlingen?

Då lasern appliceras kommer du att känna en varm känsla på behandlingsområdet. Omedelbart efter behandlingen kan huden kännas varm och utseendet kan likna en djup solbränna.

Under de närmaste dagarna bör du följa en milt rengörande och återfuktande behandling samt undvika direkt exponering av solljus. Efterhand som huden läker, kommer den att börja flagna och du kommer att märka en förbättring av rynkor, fina linjer och ärr.

Vem kan behandlas med DeepFX?

DeepFX är säkert för de flesta människor, men bör inte användas om du har tagit Accutane™ de senaste 12 månaderna. DeepFX bör heller inte användas om du har en historia av keloidbildning, dålig sårläkning eller visar på överdriven eller ovanligt långvarig erytem (rodnad av huden) eller hyperpigmentering.

Resultat

Efter behandlingen kommer du att märka en omedelbar uppmjukning av rynkor, fina linjer och ärr då huden läker. Dessutom svarar huden på behandlingen genom att stimulera tillväxten av nytt kollagen i upp till sex månader. Resultaten av behandlingen är långvariga och kan, med rätt hudvård, vara i många år

Före                                                               Efter

Total FX

TotalFX är en revolutionerande fraktionerad behandling som kombinerar DeepFX och ActiveFX för att skapa en helhetsbehandling med minsta möjliga återhämtningstid. Fraktionerade behandlingar behandlar endast en bråkdel av huden. Den orörda huden fungerar som ett stöd i läkningsprocessen och minskar återhämtningstiden så att du kan återgå till normala aktiviteter snabbare.

Hur fungerar Total FX?

DeepFX använder en mycket smal laserstråle för att ta bort kolumner av vävnad djupt nere i hudlagren. Kroppen läker därefter huden, vilket stimulerar kollagentillväxten som i sin tur förbättrar utseendet av rynkor, ärr och fina linjer.

ActiveFX använder en större laser för att behandla det övre lagret av huden. Denna behandling tar bort oönskad pigmentering samt förbättrar fina linjer och hudens struktur.

En behandling med TotalFX stimulerar kollagentillväxten i upp till sex månader - en tillväxt som kan förbättra utseendet på: ärr, rynkor, fina linjer, hudton, struktur och pigmentering.

Hur är behandlingen?

TotalFX tillämpas i två steg. Först bedövar din läkare huden med lokalbedövning för att göra behandlingen mer behaglig. DeepFX appliceras sedan på huden och därefter ActiveFX. Då lasern appliceras kommer du att känna en varm känsla på behandlingsområdet.

Efter behandlingen kan huden kännas varm och utseendet kan likna en djup solbränna. Under de närmaste dagarna bör du följa en mild rengörings- och återfuktande behandling samt undvika direkt exponering av solljus. När huden läker börjar du märka en förbättring av fina linjer, rynkor, ärr, pigmentering, hudton och struktur. Denna förbättring fortsätter sedan i upp till sex månader efter behandlingen.

Vem kan behandlas med TotalFX?

De flesta kan behandlas med TotalFX, men du bör dock alltid rådgöra med den som ska behandla dig för att ta reda på om TotalFX är rätt för dig.

Resultat

Efter behandlingen kommer du att märka en omedelbar uppmjukning av rynkor, fina linjer och ärr då huden läker. Dessutom svarar huden på behandlingen genom att stimulera tillväxten av nytt kollagen i upp till sex månader. Resultaten av behandlingen är långvariga och kan, med rätt hudvård, vara i många år.

Rynkor

Bränskador

Total CO2 laser

Den mest uppstramande behandlingen som tar bort hela yttersta lagret av hud. Denna behandling använder vi främst runt munnen och under ögonen bl a efter undre ögonlocksoperation.

Hur är behandlingen?

Först bedövar läkaren huden med lokalbedövning om det är under ögonen och med sk tandläkarblockad om behandlingen ska göras runt munnen. Efter behandlingen känns huden varm och det bildas en "skorpa". Området kan vätska under de närmaste dagarna och bör då tvättas försiktigt och smörjas med vaselin.

Resultat

Efter behandlingen märks en klar förbättring av linjer och rynkor. Resultatet fortsätter sedan att förbättras i upp till sex månader efter behandlingen.

Före                                                               Efter

Följ oss gärna på Facebook!